• English flag

Mennesker og finanser - veje til velfærd

Tirsdag den 14. februar 2012 talte Poul Nyrup Rasmussen, formand for Foreningen Det Sociale Netværk, om finanskrise og kapitalfonde for Frederiksberg-Mariendal Rotary Klub. Endvidere sneg han en portion psykisk sårbarhed med ind af bagdøren.
15. februar 2012, 10:00

Under overskriften ”Mennesker og finanser – Veje til velfærd” talte formand for Foreningen Det Sociale Netværk, Poul Nyrup Rasmussen, tirsdag den 14. februar 2012 for Frederiksberg-Mariendal Rotary klub.

Med udgangspunkt i begreberne ”mennesker og finanser” og ”vejen til færre kriser” var budskabet, at uanset hvor forskellige problemerne end ser ud for henholdsvis finansverdenen og menneskesindet, så hænger de sammen, da økonomien i vid udstrækning danner basis for mulighederne for at hjælpe. De hænger måske også sammen på den måde, at flere og flere – ad den hårde vej – får øjnene op for, at penge ikke er alt. Der findes andre glæder her på jorden!

Økonomier og mennesker kollapser

Frederiksberg-Mariendal Rotary klub var mødt talstærkt op på Falkoner Hotel & Konference Center for at høre Poul Nyrup Rasmussen fortælle om sit arbejde for psykisk sårbare og om sit syn på kapitalfonde. Der måtte hentes ekstra stole ind, og præsidenten kunne med glæde konstatere, at langt flere Rotary-medlemmer end registreret og tilmeldt dukkede op til foredraget.

Poul Nyrup Rasmussen tog publikum med på en rejse gennem de senere års mange finanskriser og kollaps, og gik herfra videre til det vigtige arbejde med at hjælpe og støtte psykisk sårbare og pårørende i Danmark.

Der blev klappet taktfast og længe efter oplægget, og ved den efterfølgende middag blev der diskuteret og talt om både finanskriser og de psykisk sårbare i Danmark.